Kurşunlu Şelalesi ne su 18 metre yükseklikten dökülmekte ve küçük şelaleciklerle 7 adet küçük gölet birbirine bağlanmaktadır. Kurşunlu Şelalesi 2 kilometrelik bir kanyonun içinde kalmaktadır. Şelale ve piknik yeri 33 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. Piknik alanı içinde; manzara seyir terasları, çocuk parkı, restoran, otopark, gezinti patikaları, içme suyu, tuvalet vardır.

Kızılçamın hakim olduğu alanda yer yer tek veya küçük gruplar halinde doğu çınarı, defne, harnup, yabani zeytin, sakız ağacı, söğüt ve incir ağaçları bulunmaktadır. Mersin, alıç, zakkum, böğürtlen, yabani gül, sütleğen, ılgın, ladin, kermes meşesi, kekik, yabani nane, kayıt, eğrelti ve sarmaşıklar alt florayı meydana getirir. Su bitkilerinden ise ( su üstü ) topalak, su nanesi, kamış( su içi ) su avizeleri, iplikli yeşil algler, ( yüzer bitki ) nilüferleri görmek mümkündür.

Yabandomuzu, tilki, tavşan, sincap, yarasa, ibibik, ağaçkakan, üveyik, sazan, su kaplumbağası, yılan ve kertenkele Tabiat Parkının faunasını oluşturur. Nisan - Aralık ayları arası parkı ziyaret için en uygun dönemdir. Günü birlik piknik, doğada yürüyüşler ziyaretçilerin yapabileceği uğraşılar arasındadır. Tabiat Parkı içerisinde ziyaretçilerin yeme - içme ihtiyaçlarını karşılayacakları tesis mevcuttur.

Tabiat Parkı Antalya dan 22 km. uzaklıktadır. Parka Antalya - Aksu karayolunun Soğucaksu köprüsünden kuzey istikametine ayrılan 8 km.lik bir yol ile ulaşılır. Çam ormanında, çam kokularını ciğerlerinize çekerek uzun yürüyüşler yapmak ve yürüyüş sonunda orman manzaralı piknik alanında karnınızı doyurmak isterseniz mutlaka Kurşunlu Şelalesi ne uğrayın.